Att resa med barn!

Jag har suttit och knåpat ihop ett inlägg om vad vi tänkte på innan och under resan med Amanda. mest för att ha kvar i framtiden och ev framtida barn.. man glömmer fort vad som kanske var grymt onödigt eller så!
 
Före resan:
 
* se till att barnet är grundvaccinerat 2 ggr (helst 6 månader alltså)
* Glöm ej fixa pass! och både mamma och pappa ska närvara hos polisen och skriva under papper!
* Kolla upp ev andra vaccinationer eller rekomendationer om landet
* Kolla med flygbolag så att det ingår barnvagn i bagagepriset
*Boka AIRSHELLS (superbra väska/bag för vagnen! inte en skråma och billigt och smidigt var det oxå!!)
 
 
Att ta med till resan:
* Kläder (efter behov. vi hade 1 1/2 plagg per dag + massa dregglisar och 1 pyjamas per natt!
* Blöjor, tänk MER än vad som går åt dagligen.. 
* Våtservetter, även här mer än normalt..
* Vattenkokare, perfekt att koka vatten (från flaska såklart) och ha med i en termos, till vällingt/ersättning.
* Liten termos, till välling/ersättning.
Doseringsburk till välling/ersättning
* Barnmat, vi valde att bara ha med mat/puré som ej skulle värmas, frukt/youghurt, m.m... inte så lätt att hitta micro överallt om man säger så=)
* Sulky, vi köpte en bättre begagnad som var LÄTT och liten/smidig med bra förvaring! 
* regnskydd till sulkyn, vi använde de till citycrossen, fungerade jättebra=)
*Sjuk-kit bestående av Alvedon, vätskeersättning, plåster, handdessinfektionsservetter, termometer, nässug, koksaltlösning.
* En egen kudde. hade den både i hennes säng (så de luktade lite hemma) samt i sulkyn då den inte alls är lika ombonad och mjuk som vanliga vagnar (hon sov ju oftast både sin lunch och middagslur i vagnen så=) Hon sov även med den på planet vilket var skönt, blev de lite mjukare=)
* Nappar i massor! Tror vi hade med oss typ 8 stycken! och så napphållare! ETT MÅSTE om man har napp=)
*Nappflaskor
* Barntallrik, sked och haklapp.
* 2 filtar, en fleece och en tunn bomull. dessa sov hon oxå med på natten (luktar ju lite som hemma)
* Leksaker (hade med oss för mycket.. de e lätt och roa en bebis och Amanda gillade både boardingkorten och muggarna på flyget mer än sina egna leksaker!
* Solhattar och solglasögon. solhatten var perfekt när solen lyste, hon var nöjd och glad och ingen sol i ansiktet. hatar ju solglasögon (precis som sin mamma, haha=)
 
Flyget:
Vi reste med flyg efter Amandas sovtider (så gott det gick!) Ganska viktigt då det är en stor fördel om dom kan sova en eller ett par timmar på flyget! Tog med välling och gav efter att vi kommit upp i luften, en tunn bommullsfilt, MJUKA och SVALA kläder (blir VARMT av att ligga i knät på en..) en liten kudde så att det blir mjukare för hennes huvud än min arm! Gick ju över förväntan att flyga och det känns jättebra inför en nästa gång!
 
 
 
Övrigt:
Dagarna fick ju läggas upp för Amanda så att säga. Vi valde att gå ut och äta middag efter kl 19.30 så att hon kunde sova sig genom hela restaurangbesöket i sin vagn (ett tips är att ta med särskilt "draperi" till vagnen så det blir lite mörkt och avskilt för barnet). Hon sov alltså för det mesta genom middagarna vilket gjorde att vi fick äta i lugn och ro, annars fick man ju anpassa aktiviteter och dyl, men tyckte de gick jättebra! Tar man med barn på resan så blir det ingen "vanlig" resa.. jag skulle aldrig heller kräva att mamma eller pappa skulle ta ansvaret för henne då det är VI som skaffat barn, inte mina föräldrar!! Var ju otroligt skönt att ha dom med (och roligt såklart) men tar man med barn på resan så tycker iaf jag att man ska ta sitt ansvar, annars kan barnen få stanna hemma! =) Speciellt mycket ut av resan hade hon ju inte men hon var aldrig gnällig så rätt nöjd över all uppmärksamhet och alla intryck var hon nog=)
 
Vi valde att låta henne sova med oss, mycket för att hon skulle känna sig trygg i en ny miljö (tror inte hon ahde brytt sig iof men de kändes bäst så=)
 
Vädret var ju lagom varmt för lilla tjejen, ingen superstekande sol att vara rädd för vilket var skönt, sen är hon ju en hejjare på att både äta och dricka så där hade vi ju redan från början ett stort +!!
 
Ja det var väl de stora hela!
 
//Emma
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag tyckte det var bökigt med airshells jag.. funkade jättedåligt men det var nog för personalen varken i luleå eller sthlm visste nånting. ;) jag håller inte riktigt med dig om att lämna barnet hemma om man vill ha lite egentid på semestern. Dels (som i vårt fall) vill våra föräldrar vara med henne jämt även under vår semesterresa och jag skulle aldrig lämna henne hemma av den orsaken. Jag skulle aldrig säga nej till våra föräldrar om dom faktiskt VILL vara med henne och skicka iväg oss på egentid. Fast jag håller med om att man inte ska KRÄVA det. Fast det kanske var så du menade? ;) nu kommer ju vi ändå förmodligen vara mest med henne. Men jag mår inte dåligt om dom vill vara med henne medan vi far iväg å gör nå annat en stund :)

Svar: jaha, nä tyckte de fungerade toppen. inte vet jag, tyckte dom hade koll (fast jag vet iof inte vad ni hade problem med) vi hämtade väskan i luleå och lämnade den sedan i luleå 9 dagar senare=)Ja fast jag menar att OM man åker på semester för att bara ha egentid kan man lika gärna lämna barnen hemma.. visst fasen kan ju morföräldrar eller kompisar eller vem som nu ev följer med på en resa ta hand om barnen en stund, men har man inte planer på att ha en semester på barnets villkor så skulle iaf jag lämna henne hemma! Såklart dina föräldrar vill ha henne, de jag menar är att okm dom skulle ha henne hela tiden då hade hon lika gärna kunnat vara hemma (om du förstår)
Jag fattar att ni såklart kommer ha henne mesta tiden, men för vissa som åker iväg lämnar dom ju inprincip bort barnen till sina föräldrar och sen har sin egen lilla semester!
ouzzo.blogg.se

2013-05-29 @ 19:40:29
URL: http://saraah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0