18 månader

Ja nog går tiden fort.. Lilla tjejen har passerat 18 månader.
BVC idag visade på en längdökning med 7 cm sen sist! 83 cm över havet och 11295gr. Haha jag som gissade på typ 10500gr hehehe=)
Allt var grönt, hon följer sin utvecklingskurva bra, och har vilket jag sett bra kordination och motorik=) Nä nu är det lääänge till nästa besök.. 3 år! gaaah de e typ 100 år bort känns de som=)
 
 
 
 
Ja en liten update att gå tillbaka och kika på. Jag blir nästan lite chockerad över hur mkt "barn och lite baby" det är kvar av min dotter.. herregud vad det går fort!
 
Sömnen är som tidigare bra. Blev bättre (hur de kan bli bättre haha) sen dagis. Hon somnar nästan före du lägger henne i sängen.. helt slut och sover riktigt hårt och bra. Vaknar tidigare dock.. runt 06.30 men sover ju 19.00 så är väl inte så mkt mer med det=)
 
Maten går bra. Älskar pasta.. formligen avgudar pasta! Dricker helst bara mjölk vilket är positivt för det tog faktiskt ett tag innan hon bröjade tycka om det! Därtemot är hon inte duktig på att äta med bestick. Haha jag var tydligen väldigt grisig som liten och det är då dottern med... ser ut som ett slagfält ibland efter maten=)
 
Pratar mkt sitt eget språk men inte så mkt man förstår. Känns dock som att det ibland kommer gå fort när hon väl börjar för man ser hur hon klurar på ord ibland=) Däremot förstår hon ju allt man säger inprincip. Väldigt häftigt hur barn förstår så mkt så tidigt!
 
Hon är väldigt duktig på att stöka ned i köket men man behöver bara säga "Nu måste vi städa ihop härinne" så städar hon upp allt och sätter det på rätt plats. Älskar att duka bordet inför middagen och ska vi gå ut sätter hon sig i sin overall och drar benen genom så att fötterna sticker ut=) Längre än så fixar hon  inte än med overallen men skor och mössa tar hon oxå på själv=) Däremot positivit tar hon gärna hjälp. Hon blir absolut inte arg om jag matar henne, hjälper att klä på eller liknande och det är skönt vissa stressiga mornar=)
 
Älskar att lägga pussel och har blivit mycket mer lugn jämfört med tidigare.. Börjat intressera sig för böcker mer och sitter gärna och pysslar/leker för sig själv i rummet om än hon ibland kommer ut kör lite race med sin rosa bobby innan hon går tillbaka=) Ja hon älskar även sin bobbycar=)
 
Såhär såg det ut för ett år sen.. 5,5 månader satt hon helt själv och vid samma tidpunkt kom första tänderna.. NU är det inte två gaddar längre. Tror jag räknat dom till 16 stycken=)
 
 
tänk.. detta är över ett år sen nu! plutten=)

Kommentarer
Postat av: Erika B

Åh vilken liten plutt hon var! Tänk vad tiden går fort!!

Svar: Ja det går så sjukt fort!!!
ouzzo.blogg.se

2014-01-30 @ 07:36:17
Postat av: Sara A

Ja tänk vad tiden går! Och så fantastiskt att se hur dom utvecklas för varje dag! <3 det märks att A och M är lika gamla. :) Typ lika utvecklade :) Men Melissas städning är väl sisådär haha :P

Svar: Ja verkligen en fantastisk gåva!! Jo de förstår jag! Är ju några 18 månaders på hennes avdelning oxå och dom är såååå lika i utvecklingen! Ganska coolt hur de flesta följer samma spår i utvecklingen:)
ouzzo.blogg.se

2014-01-31 @ 15:06:39
URL: http://saraah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0