vinterkläder och nyttiga veckan=)

Hej hopp!
1 september, hösten är här och sommaren är officiellt slut! Har beställt vinteroveraller till barnen. Ska testa GNEIS som faktiskt verkar riktigt bra både via "bäst i test", men även när man kollat runt lite på facebook! Spännande!
Amanda fick ju givetvis välja färg själv.. ingen kan väl gissa hon valde den lila:p Saga däremot hade bara två alternativ (lite tråkigt men men) så de blev en rosa (fanns rosa o blå). Dock stort + att den har övervikbara händer/fötter och var till ett väldigt bra pris! Typ 50% rabatt!
Tycker dock den till Amanda var riktigt snygg! Fina fäger och ser ju ut lite som täckbyxa + jacka=)
 
 
Annars så rullar allt på här hemma. Jag försöker fixa ute på dagarna, hur lätt de nu är med en liten tjej hängades som en apa vid halsen=) Amanda hon e ju mest hos grannarna eller så roar hon sig med mig, väldigt enkel att ha o göra med=) Gräsmatta har vi sått in på typ halva tomten. Har köpt en boda som ska föyttas, sen ska resten få gräsfrön oxå.. slänten med men vi inväntar kokosnät för tillfället!
Ja och sen har vi bestämt oss (ja jag o min sambo) att vara lite ekonomiska (vi är sämst på de) samt nyttiga och börja träna! Ja herregud! Det ekonomiska handlar bara om en sak egentligen: Planera matinköpen, och göra lunchlådor! Sen har vi börjat laga lite hälsosam mat, dvs bort med sockret, minska ned på mjölprodukter som pasta, limpmackor på kvällen och morgonen, äta mer vilt istället för fläskkött, mm! Totalt godis och fikaförbud, TOTALT! i kanske 2-3 veckor. bort med sockerbehovet! ja allt snacks har vi strypt! Inte för alltid men tills nivån i kroppen är normal.
Så här hemma finns inget godis, inget fika, ingen saft eller dricka. Här äter vi gröt eller fil med hemmagjord musli utan socker till frukost, vi äter rester till lunch och lagar hälsosam mat med mycket grönt på tallriken! Resultatet återstår. om 15 veckor, den 15 december ska niklas ha lyckats droppa bort 7 kg, jag 5 kg! 
2-3 ggr i veckan ska vi ut och motionera oxå, jag har tänkt rida 1-2 ggr i veckan, jogga 1 gång och simma 1!! Det är dags att ta tag i gravidkilona och börja tänka på sin kropp! 
 
japp på tal om detta med nyttigt, gjort eget fröknäcke helt utan gluten och med bla chiafrön, linfrön, pumpakärnor mm. blev riktigt gott! och hemmagjord musli var sååå enkelt och sååå gott! och 0% socker! Det är faktiskt sjukt vad de e mycket socker i allting.. till och med i falukorv, färdiga köttbullar, ja de e sjukt!
 
Nä nog om detta! Kanske lägger upp nått recept nån dag! Har ätiti riktigt gott fastän de varit nyttigt, kycklingfile med mathavre och kokta minimorötter åt vi en dag, ärtsoppa åt vi igår! Alla i vår familj älskar ärtsoppa=) och Idag åt vi en jättegod laxgryta med tomat och dill, och istället för grädde använde vi Imat (vegetabiliskt, nyttigare och ett bra miljöval=)
Imorn blir det lyxfredag, oxfile, hemmagjord potatisgratäng och rödvinsås! Japp man kan inte äta superduper mat jämt om än just detta inte är superonyttigt=)
 
Nu ska jag hoppa i säng, minime är säkert hungrig strax :p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0